►Campania, je krajom špagiet a makarónov.
►V severozápadnej časti Talianska nachádzame rôzne pokrmy ovplyvnené tvrdým životom horalov.
►Tieto sa vyznačujú svojou ostrou chuťou s výraznejším obsahom korenia a cesnaku.
►V južnom Taliansku sú po stáročia častým denným pokrmom cestoviny. Napriek veľkému výberu cestovín v predajniach si ich gazdinky zväčša pripravujú doma.
►Provincia Lombarda je tiež známa svojou lahôdkovou kuchyňou a korenenými jedlami. Vo väčšej miere sa používa ryža, saláma, hovädzie mäso a čerstvé syry.
►V benátskej oblasti sa používa viac cibule, ovocia, zeleniny a pikantných omáčok.
►V oblasti Udine je známa údená šunka v popole, ktorá býva často súčasť rôznych nárezov.
►Kalábrijská oblasť môže návštevníkom ponúknuť najmä makaróny so syrom Ricotta, údeniny a pstruhovité ryby.
►Emiliánska oblasť oplýva veľkou hojnosťou zeleniny a ovocia.
►V strede Talianska v toskánskej oblasti sa pripravujú chutné, lákavé a väčšinou náročné pokrmy. Pri ich príprave sa používa veľa oleja.
►V rímskej oblasti kuchyňa vyniká svojimi ostrými omáčkami a pikantným ragú.
►Abruzská oblasť je krajom vynikajúcej zeleniny a zemiakov, hovädzieho dobytka, výborných syrov a sladkostí.
►Oblasť Basilicata je známa svojimi zeleninovými polievkami a silno údenými špecialitami, naloženými v oleji.